Kreditkort är smart

Kreditkort är en smart uppfinning. Den som har ett kreditkort har obegränsat med pengar då det går till så att han eller hon lånar pengar av ett kreditkortsföretag. När man handlar med kortet behöver man alltså inte betala själv för varan eftersom det är företagets pengar man använder. Dessa pengar behöver man inte heller betala tillbaka förrän företaget ber om det genom att skicka en faktura. Betalar man fakturan i tid behöver man dessutom inte betala någon ränta! Årsavgiften är heller inte speciellt stor för kreditkort idag.

Problemen med kreditkort

Vad finns det då för problem med kreditkort om de nu verkar vara så himla bra? Finns det några? Kreditkortsbedrägerier existerar, men de är i Sverige så ovanliga att man nästan inte kan kalla dem för problem, åtminstone inget återkommande sådant. Dock är det alltid bra att vara försiktig!
kreditkort och betalkort

Det största och nästan enda problemet med kreditkort är att det finns en risk att missbruka det. Kreditkort ska användas ansvarsfullt; man ska kunna betala det man har handlat för samt eventuella skulder till företaget i tid. Görs inte detta kan det hända att kortet dras in och att det då blir väldigt svårt att få ett nytt. I värsta fall går det inte alls.

Comments are closed.

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/zbench/sidebar.php on line 4