Bloggtrenden – trendig eller inte?

Mode, inredning och relationer. Sex, foto och graviditeter. Bloggtrenden i Sverige har ökat med enorm hastighet de senaste sex åren. Idag finns oändligt många bloggar på Internet, ingen av dem likadan som någon annan. Det finns flera med samma eller liknande ämnen och snarlik design, men varje blogg är unik. Någon skriver med Times New Roman och blandar med svarta och vita färger, en annan skriver med typsnittet Arial, rosafärgad text och hundar som bakgrund. En sak har de dock alla gemensamt: de är en del av den stora bloggtrenden.

 

Bloggtrenden startade i början av 2000-talet men kom igång på riktigt 2004- 2005. Det var strax innan namn som Kenza och Blondinbella började bli kända och då de skrev om sin vardag dagligen inte visste att de skapade bloggtrenden. De skrev för att minnas sina liv, dela sina upplevelser med vänner och bekanta och för att få kontakt med nya människor. Antagligen anade ingen av dem att de snart skulle vara kända i hela Sverige och pratas om av många unga tjejer.

 

Massor av människor har tagit efter deras sätt att blogga. Det är otroligt lätt att ansluta sig till bloggtrenden. Det finns ett oräkneligt antal bloggsidor och även hemsidor som inte har bloggande som sitt främsta ämne ger folk möjlighet att skapa sig en blogg. Designen kan man enkelt göra till sin egen och uppdaterar man lite varje dag är det även lätt att skaffa sig läsare. Den största guppen bloggare i dagens bloggtrend är tjejer i tonåren som mestadels skriver om skola, mode, vänner och kärlek.

 

Att det är så lätt att bli en del av bloggtrenden leder till att många olika, men även likasinnade människor kan mötas och följa varandras liv. Matlagningsintresserade tar del av varandras recept och kommenterar dem, företag kan lägga ut information och snabbt nå ut med det senaste till sina kunder  och en person som tycker om H&M:s mode kan få kontakt med en som gillar hip hop-kläder. Bloggtrenden sammanför onekligen människor. Samtidigt kan det bli enkelspårigt; går man bara in på ett fåtal bloggar varje dag och får alla modenyheter från H&M där är det lätt att missa att det finns annat mode också.

 

Bloggtrenden sprider sig snabbt och säkert. Den kommer att förändras, precis som andra trender, men den kommer inte att försvinna på ett bra tag. Bloggtrenden är här för att stanna.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/zbench/sidebar.php on line 4