Överkast med historia

överkastNästan alla har eller åtminstone har haft ett överkast i hemmet. De där tygstycket som bara ligger där på sängen helt naturligt som om de alltid varit så att det funnits där. Men vad är egentligen den riktiga historien bakom de vi kallar för överkast?

Historien bakom uppkomsten av detta intressanta tygstycke går så långt tillbaka som till slutet av 1800-talet. Någonstans där så började kvinnor i Amerika att sy överkast för att i sin tur ge som gåva eller present när något viktigt hände. De kunde t.ex. vara vid barnafödelsen eller giftermål och precis som idag så använde man det som dekoration av huset.

Visserligen är detta bara själva uppkomsten av överkastet och detta besvara endast en del av hela historien. Vidare in så var det även så att genom innovationer så började man att utveckla nya användningsbara material som gjorde att överkastet blev tjockare och mer värmegivande. Även invävda mönster blev allt vanligare och ett bra exempel på detta är lapptäcket som kännetecknas av dess variation av mönster och färger.

Allt har sin historia till och med något så vardagligt som ett överkast. Genom att lära oss mer om dess historia kan vi också göra klokare och mer informerande val nästa gång vi köper ett överkast.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/zbench/sidebar.php on line 4